Apples AirPods ger dig en helt unik musikupplevelse med makalös ljudkvalité och kommer dessutom i ett trådlöst laddningsetui. Dina AirPods laddas i etuiet för att sedan vara redo att kopplas upp mot din iPhone, iPad eller annan Apple-enhet och användas när de plockas upp.

airpodsAirPods ansluts automatiskt till din Apple-enhet efter första uppkopplingen vilket underlättar användandet betydligt. Utöver denna enkelhet bjuder hörlurarna på en rad andra fördelar:

  • Du kan växla mellan att använda bägge hörlurarna eller endast den ena beroende på vad som passar din ljudupplevelse bäst när du vill lyssna på musik eller varför inte på en podcast?
  • Du kan välja funktioner för höger och vänster hörlur, t ex Siri, pausa, spela upp osv.
  • 24 timmars total lyssningstid tack vare laddningsetuiet
  • Fylligt och rikt ljud som stänger ute allt bakgrundsljud och buller
  • Väl utformade och sitter bra i örat
  • Laddningsetuiet laddas enkelt upp via en laddningsplatta med QI-standard eller via lightning-kontakt

 

Nackdelar

Självklart finns en del baksidor med AirPods där man t ex saknar knappar på hörlurarna och därmed måste använda Siri för att sänka volymen, byta uppspelning osv för att fortsätta ha händerna fria från enheten. Även en del problem med Siri har framkommit troligtvis pga avståndet mellan mun och mikrofon. För att pausa uppspelningen behöver du endast plocka ut ena hörluren och sedan sätta tillbaks den för att återgå, men detta har också varit ett problem för vissa och man har då fått starta uppspelningen manuellt.

De trådlösa hörlurarna är alltså utformade för att vara så enkla som möjligt att använda men samtidigt uppnå samma ljudkvalité och användarvänlighet som ett par vanliga sladdburna hörlurar. Uppspelning mellan enheter är ytterligare ett sätt att underlätta användning där du snabbt kan växla att använda dina trådlösa hörlurar från din iPad till iPhone eller Mac. AirPods känner igen enheterna och vilken du för tillfället använder dig av. Siri röstassistent ligger ständigt stand-by för att hjälpa till med byte av låt, volymjustering eller att ringa ett samtal. Siri kan även berätta hur mycket batteri du har kvar i dina hörlurar alternativt kan du se detta genom att öppna laddningsetuiet i närheten av din Apple-enhet så visas detta på displayen.