artist-1299604_1280Han är mest känd som en av originalmedlemmarna i The Rolling Stones och har blivit en rocklegend utan dess like, som på många vis format hur rocken ser ut idag. Trots att han idag är äldre, så stormar och händer det fortfarande grejer kring Keith Richards, och folk är fortsatt intresserade av denna legendariska man. Bland annat har han haft en egen dokumentär, en film och tagit över en tv-kanal.

Keith Richards är en sann legend som en originalmedlem i The Rolling Stones men han är också känd som gitarrist, sångare, låtskrivare, producent såklart. Det händer mycket runt denna man, som verkar gilla allt från att stå i centrum på alla sätt och vis, luta sig tillbaka och njuta av en god cigarr till att stå på scenen och framföra rock i toppklass!

Tog över tv-kanalen BBC Four i tre dagar

I en artikel publicerad av kvällstidningen Aftonbladet kan man läsa om att Keith Richards under 2016 fått bestämma över alla tv-program i hela tre dagar när han tog över tv-kanalen BBC Four. Det har inte hänt innan och anledningen vet man inte helt säkert om, kanske en satsning för att öka tittarsiffror. Hur som helst så meddelades det innan Richards kliv in som kortvarig boss över kanalen att det skulle visas Hitchcock, en hel del äventyrsfilm och också aldrig visat innehåll från The Rolling Stones. Det skulle kunna vara någon slags PR-kupp, men konceptet kallas för ”The lost weekend” av tv-kanalen BBC Four. Från en fredag till söndag fick Keith Richards ha hand om kanalen och valde helt fritt om vad som skulle sändas och visas i rutan. Keith bestämde även att det skulle sändas delar ur en stor intervju med honom, men också filmer från gamla arkiv med legender som Johnny Cash och Jimi Hendrix. Denna ”lost weekend” med Keith Richards må ha varit en spännande tillställning där vad som helst egentligen hade kunnat hända, där sändningarna gick i legendarens egen smak.

Film och dokumentär om Keith Richards

keith-richards-71853_1280

I tidningen Metro kan man läsa om att The Rolling Stones stjärnan Keith Richards blivit huvudkaraktären i en av BBC2:s dokumentärer. Dokumentären heter Keith Richards. The Origin Of The Species och sändes på BBC2 under sommaren. Men det tar inte stopp där, tvärtom. Under 2015 släpptes en annan dokumentär om honom Keith Richards: Under The Influence. Folk verkar inte verkar tappa intresset för Richards, och många väntar nog med spänning på hans nästa upptåg.

Rädsla för döden

Men bakom den där rockiga fasaden och det händelserika livet finns nog också en ganska ensam och emellanåt sorgsen man. I Expressen står att han under en intervju när han gästade TV4 Nyhetsmorgon öppnade upp sig för intervjuaren Jesper Börjesson kring rädslan för döden och att han slutat med droger. Keith Richards berättar att han är rädd för att bli ensam eftersom alla vänner runt om honom gått bort. Samtidigt är han arg och undrar hur de kan lämna honom kvar helt ensam. Drogerna är enligt honom nu puts väck från hans liv och han jobbar med sig själv för att bli en bättre morfar. Men dricker alkohol och röker det gör han fortfarande, livsnjutare och rocklegend som han är.