rock festivalFörra året föddes en ny rockfestival i Ängelholm vid namn Rock It. Det brakade loss ordentligt på Ängelholms idrottsplats och i år hålls festivalen igen, med en extra scen och därmed plats för fler rockande artister och band!

I tidigare inlägg skrevs det om rocklegenden Keith Richards, som många gånger spelat i Sverige på festivaler och dylikt. Men nu ska det handla om en ny rockfestival, nämligen Rock It! Arrangören har lyssnat på besökarnas åsikter och gjort förändringar för att få till en ännu bättre festival, och kanske får man se en och annan rocklegend där!

Dubblar antalet artister

Den andra upplagan av Rock It – festivalen i Ängelholm blir större och längre än förra året! I tidningen HD kan man läsa om att festivalens arrangör Glenn Stjernkvist är nöjd med förra årets festival som hade nästan 1600 sålda biljetter. Och i år hoppas han på att ännu fler besökare då festivalen planerats i god tid till skillnad från förra året. Under förra året fanns det bara en scen på det 1500 kvadratmeter stora festivalområdet vilket ledde till väntan mellan spelningar. Detta var något som flera av festivalens besökare klagat på och det har Glenn nu tagit i beaktande. Därför kommer det under 2017s upplaga av Rock It finnas två scener på festivalområdet – vilket gör att det ryms dubbelt så många artister. En annan nyhet är också att festivalen utökar till två dagar i längd och att den arrangeras tidigare. Detta för att alla akter ska hinnas med och för att datumen inte ska krocka med andra evenemang i Ängelholm med omnejd. I år hålls festivalen mellan den 25 och 26 augusti.

Fångar publik från Skåne ner till Köpenhamn

Glenn säger också att det är omöjligt att inte få det att krocka med konkurrerande festivaler i landet, som exempelvis Way Out West och annat. Men skillnaden där ligger i att Rock It istället kan locka folk från Skåne ner till Köpenhamn, istället för människor från Göteborgsområdet. En av tankarna bakom festivalen i Ängelholm var att ge ett nytt ansikte till musikscenen, och rock är en musikgenre som bara blir större och större och är populärt bland människor i alla olika åldrar.