Att lyssna på digital musik i mobilen är väldigt vanligt, det finns dessutom flera att välja på när det kommer till strömningstjänster.

 

apple iphoneTycker du om att lyssna på musik i din telefon. Då kanske du ska se till att skydda din mobil med rätt skal, till exempel ett iphone xs max skal. Det gör att den håller längre och du kan lyssna på din favoritmusik längre. Smart helt enkelt.

 

Spotify tio år – dominerar musiken i din mobil

Samtidigt går det i SVT läsa om hur Spotify redan fyller tio år, ett experiment som växt och helt tagit över musikvärlden och världen. Från en radikal uppstickare till en maktfaktor att räkna med, med hela 180 miljoner användare. Sedan har de en stor förlust att hantera, bara förra året gick de back på 12 miljarder:

 

Eftersom företaget hela tiden satsat på att bli större har förlusterna därför följt efter. 1,8 miljarder 2015, 5,3 miljarder 2016, och förra året svindlande 12 miljarder kronor i förlust. Det är de många investerarnas miljarder, och inte affärsidén i sig, som hållit Spotify flytande genom åren – SVT

 

I Smålänningen.se går det att läsa om hur det är många svenska uppfinningar som fått ett stort genomslag i världen, och att Spotify är en av de största i modern tid. Strömningstjänsten har faktiskt helt ändrat sättet vi lyssnar på musik, skapar musiklistor och delar låtar med varandra.

Det finns en utmanare till Spotify dock, och det är Tidal. Intressant är dock att denna idé förlorade hela 30 miljober i Europa, enligt en artikel som går att läsa här. Där skrivs det om hur konkurrenten till både Spotify och Apple Music har Jay-Z som störste ägare och att intäkterna förra året låg på motsvarande 849 miljoner kronor. En liten ökning från året innan.